Vijf pistes het hele jaar door tot uw beschikking.

Ontdek onze uitzonderlijke paardrijfaciliteiten, met 5 banen (waarvan 2 binnenbanen) perfect onderhouden, ideaal voor ervaren ruiters en geschikt voor zowel dressuur als springen.
Rijbakken

Een uitzonderlijke omgeving voor paardrijden

De stallen zijn uitgerust met 5 rijbakken om de beoefening van alle paardensport disciplines mogelijk te maken, inclusief dressuur, springen en trainingen. De vijf rijbakken zijn speciaal ontworpen om aan de behoeften van professionele en amateur ruiters te voldoen, en worden regelmatig onderhouden (door middel van egalisatie en laser nivellering) om optimale werkomstandigheden of ontspanning te garanderen.

De galopbaan is onze 6de rijbaan. Het is omringd door weilanden en is een mooie gelegenheid om je paard te ontspannen of zijn conditie te trainen in een prachtige en veilige omgeving (omheind).

01

Veelzijdige buitenrijbak: 3300m2

Onze rijbak wordt regelmatig onderhouden om optimale omstandigheden te garanderen, met nauwkeurige nivellering dankzij het gebruik van een laser nivelleerapparaat. Deze methode zorgt voor een precieze en gelijkmatige nivellering, waardoor een veilige en comfortabele rijoppervlakte ontstaat voor paarden en ruiters.

Veelzijdige buitenrijbak: 3300m2
Springparcours: een eersteklas trainingsfaciliteit voor competitieve ruiters
02

Springparcours: een uitstekende trainingsfaciliteit voor springruiters

Onze paardrijbak voor springconcoursen, met een oppervlakte van 55x85m (4675m2), biedt in het seizoen een concoursterrein voor ruiters die willen trainen in deze discipline.

Deze paardrijbak wordt regelmatig onderhouden en geëgaliseerd met een laser leveler om optimale trainingsomstandigheden te garanderen.

Ruiters kunnen zo veilig trainen en vooruitgang boeken in hun beoefening van het springen, in een ruime en geschikte omgeving voor deze veeleisende discipline.

Springparcours: een eersteklas trainingsfaciliteit voor competitieve ruiters
03

Dressuurpiste: 1200m2

Olympische dressuurpiste van 20m x 60m, exclusief gereserveerd voor dressuurtrainingen en lessen.

Deze paardrijbak wordt regelmatig onderhouden en geëgaliseerd met een laser leveler om optimale trainingsomstandigheden te garanderen.

Dressuurpiste: 1200m2
Paardrijbakken

Regelmatig en zorgvuldig onderhoud van onze paardrijbakken

Het onderhouden van de paardrijbakken van de stallen is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van de paarden, evenals voor de veiligheid van de ruiters. Het regelmatig onderhouden van de paardrijbak met laser-geleide nivelleerbladen zorgt voor een gelijkmatig oppervlak zonder hobbels of deuken die blessures zouden kunnen veroorzaken.

Bovendien helpt het beluchten van het zand met een hark bij het voorkomen van verdichting en verbetert het de drainage, waardoor een optimale werkomgeving wordt gegarandeerd.

Bijzondere aandacht wordt ook besteed aan de vochtigheid van de paardrijbakken, omdat te droog zand ademhalingsproblemen voor paarden en ruiters kan veroorzaken, terwijl te nat zand plakkerig kan worden en glijpartijen kan veroorzaken, of te hard kan zijn voor de gewrichten.

Kortom, regelmatig en zorgvuldig onderhoud van de paardrijbakken is cruciaal om optimale werkomstandigheden en veiligheid voor alle stalbewoners te garanderen.

Onze paardrijbakken behoren tot de beste van België.

04

Eerste binnenpiste: 1200m2

Onze eerste binnenpiste is het hele jaar door toegankelijk en biedt uitzonderlijk gebruiksgemak dankzij de perfecte afmetingen met een lengte van 60 meter en een breedte van 20 meter.

We besteden speciale aandacht aan het onderhouden en controleren van de luchtvochtigheid van de piste met behulp van een subirrigatiesysteem. Zo kunnen ruiters en paarden het hele jaar door onder optimale omstandigheden werken.

Eerste binnenpiste: perfecte afmetingen voor optimaal gebruiksgemak
De tweede binnenpiste: een ruimte aangepast voor het werken met jonge paarden
05

Tweede binnenpiste: 800m2

Onze tweede binnenpiste met een lengte van 40 meter en een breedte van 20 meter is een ideale werkruimte voor ruiters die in rust en sereniteit willen werken.

Onze binnenpiste is het hele jaar door toegankelijk en biedt ongeëvenaard gebruiksgemak voor alle ruiters.

De tweede binnenpiste: een ruimte aangepast voor het werken met jonge paarden
06

Galopbaan: een exclusiviteit van 1400 meter

Onze stal beschikt over een uitzonderlijke zandgalopbaan, uitsluitend gereserveerd voor onze klanten.

Deze 1400 meter lange baan is volledig omheind en wordt regelmatig onderhouden (geëgaliseerd en geharkt), waardoor optimale veiligheid wordt geboden voor ruiter en paard.

Met rechte stukken, bochten, stijgingen en dalingen kan onze galopbaan de perfecte plek zijn voor ontspanning of een training die balans en uithoudingsvermogen combineert.

De galopbaan: een exclusiviteit van 1400 meter